606 poze   112657 vizite

Primele oua 2014

Primul ou a aparut in seara aceasta ascuns in paie. Ca de fiecare data nu-mi pot ascunde bucuria asa ca v-o impartasesc si voua.
Fata de anul trecut am "impins" ouatul cu cca 10 zile mai inspre Primavara deoarece am ajuns la concluzia ca totusi 1 Martie e prea devreme pentru bobocei.
WP_004822
WP_004822
WP_004825
WP_004825
WP_004826
WP_004826
WP_004827
WP_004827
WP_004840
WP_004840
WP_005013; Oua la - 8 C
WP_005013

Comentarii album • 22
George16 3 februarie 2016  
Ok, Mulțumesc
Raportează
George16 3 februarie 2016  
Dans ,,nupțial`` adica se imperecheaza noaptea sau de la ce vine ? Sau nu inteleg eu bine, cat despre rasa sunt cuparati din comert dar din ce m.am uitat eu pe net am aflat ca sunt embden sunt albe cu ochi albastri. Iar infertilitatea ginsacului nu stiu ce sa zic mai am si rate si lam vazut de vreo 3 ori încercând sa se imperecheze cu o rata si chiar il batea pe ratoi insa de cand oua gasca nu il mai intereseaza de rate
Raportează
raadu 3 februarie 2016  
NUPȚIÁL, (Despre animale) Care se referă la perioada împerecherii. Fiecare specie are un anumit comportament in timpul reproducerii. La gasca cei 2 parteneri se apropie unul de celalalt , isi dau "tarcoale" , isi scufunda ritmic capetele in apa, iar in final masculul , daca femela accepta , se urca pe ea si se acupleaza. Si asta se intampla numai ziua. Daca este Embden atunci e mai greu cu reproductia pt ca sunt ease grele. Incercati sa le puneti un bazinas cu apa; stimuleaza comportamentul de reproductie.
Raportează
raadu 3 februarie 2016  
Buna..., nu stiu ce gaste aveti ca sa va pot raspunde. Daca sunt hibrizi de carne cumparati de pe undeva , atunci se poate sa aveti probleme cu imperecherea. Daca sunt gaste de casa probabil este pb cu gascanul, adica nu este fertil si nici nu initiaza dansul nuptial. Ati obsevat cumva , care din ei nu doreste imperecherea, amandoi sau numai unul, pentru ca dansul nuptial se poate observa usor daca exista.
Raportează
George16 3 februarie 2016  
Buna, am si eu o pereche de gaste le am de cand erau boboci acum femela a depus doua oua însa nu se împrecheza oare de ce ? Nu am mai avut pana acum nu stiu nimic despre ele...
Raportează
milly 4 februarie 2014  
Stoloni de capsuni remontati si nu numai diverse soiuri categoria A+ import Spania cu certificat fitosanitar si pasaport.Detalii pe pag.milly.sunphoto.ro
Raportează
traktor 31 ianuarie 2014  
Am citit si comentariile de mai jos. Care sunt acele 'masuratori', de care povesteai, pe care le-ai urmarit incepand cu sau in jurul a 24 Decembrie si pana pe 24 Ianuarie? O gasca se zice ca traieste cam 25 de ani si chiar peste (cam pana la 40) asta nu inseamna ca-si mentine calitatile prouctive dar le poate transmite.
Raportează
raadu 31 ianuarie 2014  
De cand "ma joc" cu factorii care "gadila" hipofiza si le innebunesc organismele cu hormoni mai repede decat la cele ale vecinilor, numar zilele scurse pana la aparitia primului ou si intotdeauna primul ou a venit dupa 30 de zile. Nu au raspuns toate la unison, dar diferenta dintre prima intrata in ouat si ultima, a fost in jur de o sapatamana, mai putin anul trecut cand puicile au decalat ouataul cu cca 3 sapatamani fata de mature. Ma simt frustrat ca nu cunosc pe deantregu' explicatiile fiziologice ale acestui fenomen si mai ales de ce exista aceasta variabilitate a inceperii ouatului, cand toate au fost supuse aceluiasi "tratament".
Daca as fi cercetator mi-ar place o astfel de tema de cercetare.
Raportează
traktor 31 ianuarie 2014  
Ei BRAVO tocmai de ziua Unirii! Anticipatia ta a fost corecta! Eu am mers pe analiza pozelor a doua gaste: cea cu mult alb si cateva pene cenusii pe omoplati, care si-a mentinut forma corporala din pozele luate in Decembrie cat si in Ianuarie; iar a doua gasca pe care am putut s-o observ mai detailat este gasca cu spatele cenusiu care apare urcata pe marginea lazii de cuibar intr-o alta poza, care si aceasta are cam aceeasi forma ca intr-o poza anterioara. Sa-mi zici si mie cand sau daca au intrat cele doua gaste in ouat. Acum revazand albumul celalat observ ca ar fi trebuit sa privesc mai atent pozele WP_004709 -711 probabil ca aceasta a fost gasca care a ouat prima. Oricum important este sau oua sanatos, sa cloceasca si sa scoata bine. Ce se intampla cu cele din padoc? Au inceput puicile ouatul? Cate gaste ai si la ce procent de ouat au ajuns? Bine, nu ma astept sa depuna foarte multe oua, fiind tinere dar probabil ca furajate 'imbunatatit' vor avea o productie mai mare decat consoartele de aceeasi varsta din vecini.
Raportează
raadu 31 ianuarie 2014  
Asa eram tentat sa cred si eu ca se va intampla, cele cu fanonul cel mai dezvoltat sa oua primele, dar totusi nu a fost asa. Gasca cu mult alb este veterana grupului si in fiecare an incepea prima...in acest an a fost a treia iar cea cu spate cenusiu inca nu a inceput ouatul. In total sunt doua gaste din acest grup care inca nu se oua. A doua neouatoare este doica care a ingrijit bobocii din toamna si care a terminat naparlitul mult mai tarziu decat suratele ei.Probabil ca aceasta este cauza...
Din grupul celorlalte doar ieri a aparut primul ou si nu cunosc faptasa, dar este un ou mare si mult mai ascutit la ambele capete, fata de ouale produse de 'lotul' casei. Nu stiu ce productie de oua or sa dea fiind puici, dar observ transformari corporale de la o zi la alta, li se mareste abdomenul, devin mai greoaie, formele li se adancesc si majoritatea lasa fanon. Sper sa nu am surprize la fecunditate, deoarece nu am reusit sa le pun la dispozitie decat un mic bazinas cu apa, dar se imperecheaza si pe uscat.
Raportează
raadu 31 ianuarie 2014  
De exemplu, nr.3 in ouat este un exemplar la care fanonul este aproape inexistent. De fapt cred ca acumularea acelui depozit de grasime e raspunzator de asigurarea unei rezerve pe timpul clocitului si mai putin a de precocitatea ouatului. Este parerea mea, nu am gasit-o in nicio sursa bibliografica, dar am observat ca dupa o luna de stat pe cuib, luna in care mananca foarte putin, fanonul dispare complet.
Raportează
raadu 31 ianuarie 2014  
De exemplu, nr.3 in ouat este un exemplar la care fanonul este aproape inexistent. De fapt cred ca acumularea acelui depozit de grasime e raspunzator de asigurarea unei rezerve pe timpul clocitului si mai putin a de precocitatea ouatului. Este parerea mea, nu am gasit-o in nicio sursa bibliografica, dar am observat ca dupa o luna de stat pe cuib, luna in care mananca foarte putin, fanonul dispare complet.
Raportează
Fernandinho 26 ianuarie 2014  
bafta multa...si multii bobocei ...succes!
Raportează
raadu 26 ianuarie 2014  
Multumesc, la fel !
Raportează
CosminN 24 ianuarie 2014  
La cat mai multe si fertile!
Indiscutabil aceste gaste sunt vedete pe sunphoto intre cele de-o specie cu ele.

Ce varsta are femela cea mai batrana?
Talpa ei arata ok sau se observa ceva "modificari"?
Raportează
raadu 24 ianuarie 2014  
Cand am inceput sa postez pe sunphoto nu m-am gandit sa le fac vedete intre gaste, dar daca totusi au ajuns, atunci ma bucur.
Cred ca cea batrana trebuie sa aiba vreo 6 - 7 ani, destul de mult pentru o gasca. Nu i-am examinat niciodata talpa desi este o sugestie buna. Cu toata schiopatura inca reuseste sa se ridice in zbor.
Raportează
CosminN 24 ianuarie 2014  
Sa nu fie vreo pododermatita. La modul in care sunt intretinute gastele d-voastra sansele sunt mici dar .... cine stie.
Avand in vedere ca poate trai 10-15 ani, "babuta" mai are inca multe de "spus".
Raportează
CristianG 24 ianuarie 2014  
Eram chiar foarte curios daca domnul care ti-a prezis data de 10-12 Februarie pentru primul ou va avea dreptate.Spor la oua si boboci!
Raportează
raadu 24 ianuarie 2014  
In cei cativa ani de cand ma ocup mai la obiect de cresterea gastelor, am facut niste masuratori si iti pot spune cu eroare de cca o saptamana cand va incepe ouatul, daca am la indemana cativa indici; asta la gastele mele, pentru ca "precizia" mea ar putea fi influentata de rasa spre exemplu, asa ca imi este foarte greu sa spun cand vor oua vazandu-le intr-o poza.
In acest an nu a ouat prima cea cu fanonul cel mai mare, asa cum se intampla de obicei. De fapt cea cu fanon mare este si cea mai batrana si din vara a inceput sa schiopateze si vad ca nu-i mai trece.
Raportează
CristianG 24 ianuarie 2014  
Da.Pana la urma ai cam avut tu dreptate, desi cred ca si pe tine te-au surprins un pic.Probabil asteptai primul ou undeva saptamana viitoare.Nu stiu ce sa zic de schiopatat, ca-s cam profan la capitolul asta.
Raportează
raadu 24 ianuarie 2014  
Cand am postat albumul "Parintii 2014" eu cred ca era in preajma Craciunului sau imediat dupa, cert e ca numaratoarea am inceput-o din 24 decembrie si stiu ca intotdeauna dureaza o luna pana cand incepe ouatul.
Raportează
CristianG 25 ianuarie 2014  
Ai dreptate, ieri m-am uitat la discutia noastra de atunci si scria "acum trei saptamani", dar azi scria deja " acum patru saptamani".Precizie nemteasca!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.