Oul se afla mereu in contact cu corpul pasarii, cu celelalte oua si cu materialele din care este construit cuibul. Asa ca pentru incubarea oualor in bune conditii, cuibul devine o "piesa" foarte importanta. Cred ca gastele domestice au mai pierdut din abilitatea de construi cuibul, probabil ca cele salbatice sunt mai dibace la acest capitol.
Am stocat cuiburile pentru a fi folosite din nou la al doilea ciclu de boboci din anul acesta dar mare mi-a fost mirarea cand pauza a fost doar de zece zile. Peste zece zile a aparut deja primul ou iar acum s-au adunat deja vreo zece. Gastele sunt foarte agitate, zboara devreme in curte si cred ca isi cauta cuiburi noi. Fapt nemaiintalnit la ele, zboara pe acoperisul adaposturilor...cred ca isi cauta un nou cuib mai sigur decat cel in care si-au "pierdut" primii boboci.
Aseara la ora 21 am mai facut o ultima verificare si nu mica mea fost mirarea cand am gasit gascanul asezat peste oua. De fapt el a incalzit ouale pana ce favorita lui a iesit la mancare. Pe
fermaderatesigaste.blogspot.ro/p/blog-page_2279.html am pus si un clip cu "schimbul de tura" la clocit.