606 poze   112693 vizite

Parintii bobocilor 2014

Pregatirea pentru o noua runda de boboci a inceput. O parte din parintii care vor da "nastere" bobocilor din anul 2014 sunt deja la start in conditie fizica cat se poate de buna.
Le urez eu in primul rand succes!
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Matca 2014
Surghiunuitul; Deoarece luptele intre masculi pe parcursul perioadei de reproductie sunt destul de violente, am luat masura de separare pe timp de noapte.
Surghiunuitul
WP_004619
WP_004619
WP_004686
WP_004686
WP_004688
WP_004688
WP_004689
WP_004689

Comentarii album • 76
seymo 25 februarie 2015  
F/FRUMOASE
Raportează
stefan99 22 martie 2014  
Bafta multa va urez!
Raportează
raadu 22 martie 2014  
Multumesc!
Raportează
CosminN 22 martie 2014  
Exemplarele de la matca au fost unite cu cele de la adapostul mare?
Raportează
raadu 22 martie 2014  
Nu le-am unit pentruca cele de la "matca" ar fi zburat dupa primele 10 min.la casa lor care nu este la adapostul mare ci la cca 2 km distanta. In plus sunt foarte agresive si teritoriale in perioada de imperechere si s-ar fi iscat mare agitatie.
Raportează
CosminN 22 martie 2014  
Din aceasta cauza am intrebat, vazand atat de multe in poza. Ma gandeam ca ar fi zburat imediat.
Raportează
raadu 22 martie 2014  
La "casa noua" am acum 2 categorii de gaste si anume, cele de anul trecut achizitionate de undeva din raza judetului, care sunt acum greoaie si nu se pot ridica in zbor mai mult de 1 metru si "bobocii de toamna" care provin de la gastele autohtone crescute pe rau si care sunt mult mai zburatoare si mi-au oferit "zborul de primavara", iar daca as avea vreme mi-ar oferi cate unu in fiecare zi.
Raportează
CosminN 22 martie 2014  
Observasem de mult niste diferente fenotipice intre anumite exemplare de la "casa noua" si cele de matca insa m-am gandit ca poate vizitele la rau sunt de vina.
Cele din linia d-voastra pura daca pot spune asa, mi se par printre cele mai frumoase gaste comparativ cu exemplare din orice rasa omologata in acest moment.
Raportează
raadu 23 martie 2014  
Nu vreau sa ma simt magulit dar si mie imi plac mult mai mult "ale mele". Sunt mult mai frumos conturate si mai bine proportionate. Am avut in decursul unui an de zile termen de comparatie si am observat mari diferente. Incepand de la cioc, gat, aripi si continuand cu pieptul, abdomenul, picioarele, coada, toate sunt bine proportionate la gastele "mele". Comportamentul la fel, difera: instinctul de clocit mai dezvoltat, fecunditatea mai buna, temperamentul mai vioi dar echilibrat. Precocitatea foarte buna, stiti ca "bobocii de toamna" au inceput sa depuna oua si au doar 7 luni de viata ?! Vai ce le-am mai laudat!
Raportează
CosminN 23 martie 2014  
Tocmai datorita calitatilor mai sus mentionate, daca anul acesta rezolv problema spatiului (care, din pacate, nu depinde de mine integral), la toamna, va voi ruga sa-mi vindeti o mica familie de 2+1.
Raportează
traktor 15 ianuarie 2014  
Haha vad ca le-ai facut casa de piatra si te poti 'juca' cu timpul de lumina. Felicitari pentru modul de intretinere. Din poze inteleg ca aici se afla lotul de gaste 'cu experienta'adica au ouat si clocit si anul trecut. Primele care vor oua anul acesta fiind (parerea mea analizand poza WP_004716) gasca alba din prim-plan si cea de langa cuibar. Oricum analizand pozele sa nu te astepti la oua inainte de 10 - 12 Februarie. Ce s-a intamplat cu gastele din 'casa noua', le tii pentru reproductie sau au fost sacrificate de 'sarbatori'? Toate cele bune.
Raportează
raadu 15 ianuarie 2014  
Cele din Casa noua le-am adus in Casa veche pt.ca numai aici am curent; asta doar pentru un timp. S-ar putea sa ai dreptate in legatura cu cea care va oua prima, desi la ciclul din toamna nu s-a mai intamplat sa fie prima. Eu ma astept ca pana la sfarsitul lunii sa intre in ouat. O sa postez poza la data primului ou.
Raportează
traktor 15 ianuarie 2014  
Ei BRAVOO :-) sa inteleg ca ai vandut in jur de 40 de gaste? Esti demn de toate aprecierile! Cat despre ouat DAAA cu cat mai repede cu atat mai bine. Ar fi bine sa le prinda gerul clocind si sa treaca tocmai pe cand scot.
Raportează
raadu 15 ianuarie 2014  
Asa si vreau sa-i am pe cand trece gerul. Anul trecut au clocit in toata luna februarie si ma gandeam ca o sa fie probleme cu ouale din cauza frigului dar nu s-a intamplat absolut nimic.
Nu am vandut decat cativa masculi suplimentari si mai am cativa de vanzare; spuneam ca le-am mutat dintr-un adapost in altul pt.ca aici am curent electric.
Raportează
traktor 15 ianuarie 2014  
Cred ca am inteles... dar cum se comporta tinut in adapost? cum reactioneaza cand aud parintii lor gagaind gata de zbor sau gagaind in zbor spre apa? Cele din adapost sunt si ele agitate sau nu au nici o reactie? Nu se agita sa iasa afara in libertate dimineata? Cate gaste puici 'adapostite' ai acum? Le-ai marit timpul de lumina ca sa le fortezi ouatul? Sa nu maresti cu mai mult de juma de ora/ saptamana. Le furajezi ca la carte sau 'natural'= dupa posibilitati? In cazul acesta ar cam trebui sa eviti porumbul. Le dai fan de lucerna? Au gramada cu nisip sau arina la discretie?
Raportează
raadu 15 ianuarie 2014  
Cele din adapost au un padoc destul de mare si stau toata ziua acolo. Pentru ca nu au fost niciodata la apa, nu reactioneaza in nici un fel cand celelalte zboara, de fapt nici nu le vad. Deoarece nu au fost invatate sa mearga la apa, acum nu risc sa le las pt.ca nu se mai intorc iar in apa nu pot sa intru. Programul de lumina si furajare este unul agreat de mine dupa mai multe incercari si bineinteles inspirat din carti. Au desigur si fan de lucerna si nisip dar prefera totusi altfel de pamant de pe la marginile padocului sau pe cel dintre caramizile adapostului precum si bucatile de lemn uscat si putrezit.
Raportează
traktor 15 ianuarie 2014  
Multam fain de precizari. Asta inseamna ca au uitat vocile parintilor - interesant pentru ca gastele sunt pasari care comunica vocal de la mare distanta. Cand ziceam 'arina - regionalism' ma refeream la un fel de nisip amestecat cu pamant pe care il scot din albiile raurilor si amestecat cu altecele fac caramizile arse si mortarul cu care construiesc grajdurile sau casele in satele ardelene. Cat despre lemn putred am observat la un lot de gaste (tinute peste iarna intr-un tarc foarte mic) ca atunci cand au fost lasate liber au dat buzna pe o portiune deszapezita si exact ca ratele au inceput sa rascoleasca cu ciocurile pamantul si sa manace toate plantele si radacinile uscate si putrede pe care le-au gasit. Dupa parerea mea este o lipsa evidenta de vitamine si minerale pe care femelele le depoziteaza in oase in vederea pregatirii intrarii in ouat.
La cat mai multi boboci :-) sunt convins ca vei avea o multime de solicitari. Aaa, daca ai niste var uscat din tencuiala pune-l intr-un vas si o sa vezi ca femele -l 'curata' intr-o clipa.
Raportează
traktor 15 ianuarie 2014  
*femelele-l. Sa stii ca te invidiez pentru placerea de a le vedea gagaind vesele si luandu-si zborul in fiecare dimineata precum si cea de a le vedea intorcandu-se pe inserate alergand in sir indian cu gansacul dominant in fruntea cardului dar, care nu uita sa-l supravegheze pe 'inamic' cu coada ochiului. Frumoasa-i viata la tara, nu-i asa? Uneori opresc masina in cate un satuc pe cate-o ulita doar ca sa vad si analizez comportamentul acestor pasari inteligente. :-)
Raportează
raadu 15 ianuarie 2014  
Te cred...si eu faceam la fel ca tine pana acum vreo cativa ani. Am crescut la tara, in mijlocul si cu dragostea fata de natura, am fost pregatit si educat sa muncesc la tara si evenimentele m-au facut sa aterizez la oras, lucru care m-a facut sa tanjesc mereu sa ma intorc.
Frumos si realist tabloul intorcerii gastelor de la apa, felicitari!
Raportează
raadu 15 ianuarie 2014  
Stiu ce e arina... o cam iau dintre carmaizile cotetului in care sunt cazate pt.ca nu e tencuit la exterior.
In alti ani le-am dat coji de oua de gaina si le-au mancat cu placere, in acest an in amestecul furajer le-am pus Ca furajer dar cred ca o sa le mai dau si coji de oua.
Le pun si AD3E in apa de baut dar totusi ma gandesc ca tot le lipseste ceva pt.ca si cele care merg pe apa au ros lemn putred. Se poate sa fie vorba de alte micro sau macrominerale care nu sunt in furaje. Am observat ca bobocii iesiti in septembrie au fost net superiori ca vigoare si marime fata de cei iesiti in martie anul trecut, desi n-am avut mortalitati nici la cei de primavara dar au fost mai mici la eclozare si au un gen de dezmorexie (nu-si pot tine picioarele adunate sub ei)caz intalnit la cca 50% din ei, care se vindeca in 2-3 zile.
Raportează
traktor 15 ianuarie 2014  
Despre boboci obsrvatia ta e foarte corecta. O sa vezi mare diferenta intre bobocii parintilor si bobocii tineretului. Desmorexia este cu totul altceva :-) ceea ce ai observat tu este o 'scurtare' a ligamentelor, care de fapt se datoreaza cresterii prea rapide a oaselor ca urmare a dicordantei intre furajare si temperatura ambianta. Ar trebui sa furajezi bobocii cu furaj injumatatit cu uruiala gospodareasca in primele doua saptamani de viata si in paralel sa le dai si iarba si frunze de urzica tocate (pentru asta ar trebui sa acoperi ca un fel de solar protector portiuni de iarba in gradina).
Raportează
raadu 15 ianuarie 2014  
Afectiunea apare la bobocii nou eclozati si tine cca 2-3 zile , dupa care dispare daca picioarele le sunt apropiate prin legarea cu o fasa timp de o zi, doua. La bobocii din toamna nu am avut niciunul cu asemenea probleme.
Raportează
traktor 16 ianuarie 2014  
Bobocii TREBUIE lasati sub gasca (sau incubator) pana se usca complect. Apoi daca sunt separati de mama TREBUIE sa aiba 32C in primele trei zile de viata apoi scazi cu 1 grad trei zile api cu 1 grad trei zile ... cam la 10 zile pot sa aiba 25-27C. Daca sunt cu gasca nu este nici o problema decat ca TREBUIE sa eviti sa aiba apa la discretie pentru ca-si uda puful si racesc mai ales in cazul gastelor tale care sunt foarte precoce. Tura a doua nu are aceste probleme pentru ca temperatura ambientale este satisfacatoare. De asemenea cand ii scoti de sub gasca ii pui intr-o cutie similara cuibului - adica plina cu puf luat de sub gasca si preincalzit. Temperatura este un factor foarte important la boboci. Ai vazut vreodata un cuib de gasca polara? :-) au prezentat pe Animal planet hotii de puf de gaste polare care folosesc puful din cuiburi ca sa-si faca geci si plapume.
Raportează
raadu 16 ianuarie 2014  
Interesant! N-am vazut documentarul respectiv dar o sa postez la momentul potrivit o poza cu cuibul uneia dintre gastele mele. Cu 2-3 zile inainte de declansarea clocitului incep sa depuna puf in cuib dar inainte cu cca o saptamana de a ecloza, stratul de puf e mult mai gros ca la inceput si este numai puf de cea mai buna calitate cu care sunt acoperite de fiecare data ouale atunci cand gasca paraseste cuibarul.
Eu il arunc cand golesc cuibarele si port haine din fibre artificiale probabil, altii il fura si isi fac haine bune.
Raportează
traktor 16 ianuarie 2014  
Eu am incercat sa subliniez importanta temperaturii in dezvoltarea puilor (bobocilor in speecial) in primele zile de viata si sunt convins ca stii si tu ca puiul (bobocul) nu are nevoie de mancare in primle 48 de ore pentru ca sacul vitelin il hraneste foarte bine. Ceea ce are mare nevoie mai ales bobocul este caldura. Cat despre cuib ai mare dreptate; chiar te rog sa faci poza unui cuib de gasca (zoom in) ca sa poata vedea cei interesati modul in care gasca-si aranjeaza cuibul in straturi din exterior spre interior: paie - paie maruntite 2-3 straturi - paie maruntite si puf - puf si paie maruntite 2-3 straturi api la interior puf cat cuprinde. Daca are spatiu un cuib de gasca buna are cam 7-9 staturi. Despre haine - HaHaHa Pai acum asta purtam si ne acoperim cu - haine din fibra, ca suntem moderni si alergici la puf si pene, nu-i asa?
Raportează
raadu 16 ianuarie 2014  
Ai dreptate in ceea ce priveste regimul de temperatura posteclozare, dar necunoscuta mea este ce factori determina (temperatura de clocire, carenta in unele micro-macroelemente, vitamine sau proteine) asa zisa "dezmorexie" care cred ca nu e altceva decat slabirea ligamentelor si a muschilor care tin picioarele sub corp si nu le lasa sa alunece in lateral. In anul acesta am imbunatatit furajele cu vitamine si Ca si voi mai trage o concluzie.
Eu cred ca alergia nu vine de la pene si puf ci mai degraba de la fibrele sintetice si se manifesta in prezenta penelor.
Raportează
traktor 16 ianuarie 2014  
Se scrie si citeste DeSmorexie. DeSmorexia este ruperea ligamentelor. Or' in cazul descris de tine nu putem vorbi de asa ceva. Ceea ce descrii tu acolo pare mai degraba o 'scurtare' sau 'contractie' temporara. Temperatura este un factor esential in primele zile de viata - faptul ca fenomenul NU apare la bobocii scosi in conditii climatice satisfacatoare din punct de vedere termal indica faptul ca bobocii scosi in timpul iernii au racit. Atat la ecloziunea naturala cat si artificiala nou-eclozatii trebuie tinuti sub mama sau incubator pana la uscarea totala - asta in cazul bobocilor tai - pana ies ei singuri de sub gasca, altfel o sa ai cazurile acestea de tetanie (contractie) ale musculaturii si tendoanelor. Acelasi lucru trebuie facut si la incubator bococii sunt luati cand singuri se pot tine pe picioare (dupa 24-36 ore de la ecloziune) si plasati intr-un mediu unde temperatura ambianta este 32C in primele doua -trei zile de viata (am explicat mai sus). Imbunatatirea furajelor facute manual este mai mult decat o actiune buna. Administrarea de AD3E este salutara dar ...fiii atent la dozare: viamina A supredozata actioneaza ca antivitamina A iar Ca administrat in exces nu e benefic de asemenea (ma refer la gastele tinute pentru reproductie in padoc) pentru ca la cele care merg la apa NICI NU se pune problema sa vorbim de avitaminoze si demineralizari decat in cazul unor parazitoze grave or' eu sunt convins ca pasarile tale sunt deparazitate intern de cel putin doua ori pe an, nu-i asa?
Raportează
traktor 16 ianuarie 2014  
Erata - am recitit "la bobocii scosi in conditii climatice satisfacatoare din punct de vedere termal" a se citi "din punct de vedere TERMIC" :-)
Raportează
traktor 16 ianuarie 2014  
raadu ca sa intelegi ce am scris mai sus: la albumul tau 'Boboci de gasca' poza WP_001251 putem vedea trei boboci pe care i-ai luat de sub gasca si plasat la 'prajit' sub bec. Asa ceva NU se face! Cutia de carton e destul de calda pentru tine dar NU si pentru bobocul proaspat eclozionat. In cutie trebuia sa fie un strat gros de puf luat din cuibul gastei. Revin BOBOCII TREBUIE tinuti sub mama sau incubator pana la uscarea totala si pot sta singuri pe picioare. Succese!
Raportează
raadu 16 ianuarie 2014  
Am inteles acum ce gandesti. Am sa verific ceea ce spui tu si am sa-ti comunic. Am verificat temperatura si atunci cand i-am pus la prajit dar e posibil ca pardoseala de hartie sa fi fost mai rece. M-am grabit sa-i iau de sub gasca deoarece am avut cazuri in care i-am gasit turtiti. In acest an am facut cuibare mai mari tocmai pt.ca sa evit accidentele si am sa fac mai putine controale la gasca in zilele cand eclozeaza.
Multumesc pt.corectie: stiam ca nu e desmorexie.
Raportează
CosminN 14 ianuarie 2014  
In acest weekend am observat si eu gasca africana cautand cuib taman in cotetul in care cloceste Ingrid (gasca Embden).
Le voi pune weekend-ul viitor lazile aferente insa va trebui cumva sa inchid lesestile pt. ca acestea invadeaza orice lada cu fan pe care o gasesc prin curte. :)
Raportează
raadu 15 ianuarie 2014  
Creste ziua si incepe sa se faca simtit comportamentul de reproducere.
Raportează
petrisor 14 ianuarie 2014  
Foarte frumoase, s-au pus pe treaba deja ?
Apa spre care zboara este in curte sau in alta parte ?
Raportează
raadu 14 ianuarie 2014  
In seara asta au facut contact cu primul cuibar; l-au inspectat toate, cateva chiar au sarit in el.
Apa este la cca 300 m, este o apa curgatoare.
Raportează
petrisor 14 ianuarie 2014  
Vor stii ele sa il foloseasca, cand va trebui.
Foarte tare si vin singure inapoi de la apa sau trebuie aduse ?
Raportează
raadu 14 ianuarie 2014  
Se intorc intotdeauna singure, exceptie doar cand sunt speriate de vreo vulpe sau caine vagabond, atunci nu mai vor sa iasa din apa si raman acolo pana a doua zi seara cand nu mai pot cu foamea.
Cam in 10 zile trebuie sa inceapa ouatul.
Raportează
petrisor 14 ianuarie 2014  
Frumos asa daca vin singure. Probabil ca daca nu le-ar speria nimic ar veni si mai rar acasa.
Bafta la boboci.
Raportează
raadu 15 ianuarie 2014  
Multumesc!
Raportează
flaviuradu 14 ianuarie 2014  
faine
Raportează
raadu 14 ianuarie 2014  
Mersi !
Raportează
CosminN 28 decembrie 2013  
Femela cu spate cenusiu este superba.
Este boboaca?
Raportează
raadu 28 decembrie 2013  
Este in in al doi-lea an de viata dar am avut surprize placute cu ea; provine din al doi-lea ciclu de ouat si este mai tanara cu cca 3 luni decat suratele ei si in ciuda faptului ca a fost mereu inlaturata de catre grup, a ouat prima data aprope in acelasi timp cu celelalte iar ouale au fost la fel de mari. La clocit s-a descurcat la fel de bine cu celelalte si este foarte buna mama.
Raportează
CosminN 28 decembrie 2013  
Am intrebat daca este boboaca pt. ca nu eram sigur daca este una si aceeasi pasare cu aceasta: raadu.sunphoto.ro/gaste_la_clocit/86761982
Raportează
raadu 28 decembrie 2013  
Este aceeasi numai ca putin mai curata si mai intretinuta.
Raportează
CosminN 28 decembrie 2013  
M-a derutat saua mai inchisa la culoare insa este normal avand in vedere perioadele in care au fost facute pozele.
Raportează
raadu 29 decembrie 2013  
Pata de pe spate este intradevar mai inchisa la culoare si conformatia difera putin fata de celelalte. Habar n-am de unde a aparut...pe rau in perioada de reproductie participa si alti gascani nu numai cei ai casei de aceea nu exista pericolul consangvinizarii.
Raportează
CristianG 28 decembrie 2013  
Cand estimezi ca vor incepe ouatul?
Raportează
raadu 28 decembrie 2013  
Mai ai din ce ai cumparat de la mine in primavara?
Raportează
CristianG 28 decembrie 2013  
Nu.Am zis ca mai incerc anul asta cu perechea mea si daca nu reusesc nici acum trec de anul viitor la "linia" ta.Le-am adus la oras, le pot supraveghea mai bine, au conditii mai bune decat anii trecuti.Mi se pare mie sau familia ta e de 1+6?
Raportează
raadu 28 decembrie 2013  
Ai vazut bine ce ai vazut dar de fapt e 2 + 6 , unul din masculi este inchis separat peste noapte pt.ca este terorizat de celalalt. Se poate vedea in ultima poza ca este sub sechestru.
Amenajeaza-le un bazinas cu apa sa se poata acupla acolo, un cuibar de 50 / 70 / 40, si cand incep sa oua recolteaza ouale dupa cel mult 2 ore de la depunere mai ales daca este rece afara. Adapost uscat pt.k sa nu-si muradareasca ouale, pastreaza ouiale la temp.de 8-12 gr.cel mult 15 zile si intoarce-le zilnic pana le pui la incubat. Ar fi de preferat clocitul sa fie facut de gasca, incubatoarele hoby nefiind performante. Poate ca stiai despre ceea ce ti-am amintit mai sus, dar reproductia la gasca e mai delicata decat la alte specii de pasari si e destul ca un singur lucru sa neglijezi si se anuleaza totul.
Raportează
CristianG 28 decembrie 2013  
Bazinasul il ignora complet deocamdata, poate mai incolo il baga in seama, nici macar nun se spala in el.In schimb au o galeata in care si daca pun apa proaspata de 10 ori pe zi de 10 ori o imprastie in urmatorul sfert de ora.
Eu intentionez sa incubez ouale, desi sunt de acord ca incubatoarele sunt slabe, dar sunt dispus si sa le las gastei daca ma inveti tu cum sa imi dau seama ca gasca a terminat cu ouatul si ca e gata de clocit si ca atunci e momentul sa i le dau inapoi, ca mi-ar fi si mie mult mai usor.
Raportează
raadu 28 decembrie 2013  
Da cu placere...gasca termina de ouat atunci cand ramane pe cuibar tot timpul. Inainte cu 2-3 zile de a ramane pe cuibar isi captuseste cuibul cu puful smuls de pe piept. Acesta e un indiciu important ca se apropie clocitul. Poti sa o mai lasi 2-3 zile din momentul in care vezi ca nu mai paraseste cuibarul iar dupa aceea ii pui toate ouale.
Raportează
CristianG 28 decembrie 2013  
Multumesc frumos pentru informatii.Pana aici am inteles, dar probabil o sa mai am intrebari.
Raportează
raadu 29 decembrie 2013  
Orican...daca consider ca stiu iti raspund. In legatura cu galeata si bazinasul m-am tot gandit, nu stiu ce sa zic, probabil ca il considera periculos pe bazinas, dupa cum stii sunt foarte suspicioase. Eu as sugera sa retragi galeata din uz pt.k setea o sa le mane inspre bazinas.
Raportează
CristianG 6 ianuarie 2014  
Bazinasul l-am adus din locul unde le tineam inainte, tocmai in ideea de a le pune la dipozitie ceva familiar, dar ele nu sunt de acord cu ideile mele.
Daca trece cu ouatul de 10 bucati(de obicei trece), are rost sa i le las pe toate?Primele nu-s prea vechi?(nu face ou zilnic, unul la doua zile sau doua in trei zile in cel mai bun caz)?Chiar daca e mai mare ca o gasca obisnuita si ouale sunt mai mari si mi se pare ca mai mult de 10 nu le acopera bine.Ce sfat imi dai?
Raportează
raadu 6 ianuarie 2014  
Eu zic sa nu pui mai mult de zece, preferabil sa pierzi un boboc sau doi punand oua mai putine, altfel riscul este prea mare. Mai intervine si aspectul vechimii oualor; e adevarat ca 15 zile e un standard maxim de pastrare a oualor dar viabilitatea embrionilor scade odata cu cresterea vechimii oualor. Despre bazin nu stiu ce sa zic...probabil ca daca o sa-l lasi ca singura sursa de apa, atunci o sa-l accepte.
Raportează
raadu 6 ianuarie 2014  
Eu zic sa nu pui mai mult de zece, preferabil sa pierzi un boboc sau doi punand oua mai putine, altfel riscul este prea mare. Mai intervine si aspectul vechimii oualor; e adevarat ca 15 zile e un standard maxim de pastrare a oualor dar viabilitatea embrionilor scade odata cu cresterea vechimii oualor. Despre bazin nu stiu ce sa zic...probabil ca daca o sa-l lasi ca singura sursa de apa, atunci o sa-l accepte.
Raportează
CristianG 6 ianuarie 2014  
M-am gandit sa fac ceva de genul sa iau primele 5 oua sa le incubez eu si urmatoarele, cate or fi, sa i le dau gastei. Astfel maximizez sansele de succes si la incubator si la gasca si sunt convins ca gasca ar accepta fara probleme si eventualii boboci scosi din incubator.
Am luat deja galeata, clar ca au acceptat bazinasul, numai ca ti-am spus povestea lui ca sa vezi o mostra de comportament original din partea lor.
Raportează
raadu 6 ianuarie 2014  
Sunt foarte circumspecte...pe apa Sieului sunt acum sute de gaste salbatece dar nu aterizeaza decat acolo unde malurile sunt fara vegetatie
Raportează
raadu 6 ianuarie 2014  
Ar fi o varianta...dar oua deja ? Depinde de gasca si probabil de rasa, de obicei accepta mai ales daca ii pui seara si dim.se trezeste cu ei.
Raportează
CristianG 9 ianuarie 2014  
Nu se oua si sper sa intarzie cat mai mult ouatul.
Bobocii ii accepta fara probleme, anul trecut, cei ce i-am luat de la tine i-am predat gascanului care statea langa ei si ii ingrijea dar era evident ca le e frig si nu-i acoperea, dupa care am dat gasca jos de pe cuib si de-acolo incolo a fost ca si cum ar fi fost bobocii ei, n-am avut nici o problema tot anul.Doar doi i-am pierdut, in acelasi mod, erau innebuniti dupa iarba din afara tarcului si amandoi s-au sugrumat bagandu-si capul pe sub plasa fara sa si-l mai poata retrage.Acum doi ani aceasi gasca a scos patru boboci si alta a scos unul la interval de o saptamana.Si pe ala i l-am plasat si l-a acceptat ca si cum totdeauna ar fi fost al ei.
Raportează
raadu 9 ianuarie 2014  
Inseamna ca sunt mai docile, ale mele sunt mai circumspecte si la diferenta de o sapatamana nu cred ca ar mai primi.
Daca vrei sa intarzii ouatul atunci tine-le la lumina numai 7 ore pe zi iar restul intuneric complet. Le poti pune apa si manacare la intuneric pt.ca o gasesc.
Raportează
raadu 28 decembrie 2013  
Cam intr-o luna de azi, respectiv sfarsitul lunii ianuarie.
Raportează
danielporumbei 28 decembrie 2013  
forte frumoase mult noroc
Raportează
raadu 28 decembrie 2013  
Va multumesc !
Raportează
petrisor 27 decembrie 2013  
Foarte frumoase, sa va traiasca!
Raportează
raadu 27 decembrie 2013  
Multumesc !
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.